Affiliate marketing voor jonge ondernemers

affiliate marketing

Voor beginnende ondernemers is affiliate marketing een goede manier om een business te starten. In de meeste gevallen hoef je namelijk geen startkapitaal te hebben om te kunnen beginnen met affiliate marketing. In dit artikel lees je meer over wat affiliate marketing is en hoe jij kan starten. 

Wat is affiliate marketing?

In een notendop is affiliate marketing de promotie van andermans producten en diensten. Met behulp van een gepersonaliseerde affiliate link kan jij mensen doorsturen naar de website van een andere ondernemer. Wanneer de bezoeker van jouw website een aankoop doet via een affiliate link, verdien jij een commissie. De hoogte van de commissie wordt vaak bepaald op basis van de waarde van het product of de dienst. Je kunt affiliate producten op verschillende manieren aan de man brengen. 

 

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een website te bouwen waarop je artikelen plaatst met affiliate links. Je kan affiliate producten en diensten ook promoten met behulp van social media. In principe verschilt de promotie van eigen producten en diensten weinig van de promotie van affiliate producten, maar dan moet je wel weten hoe je kan beginnen met affiliate marketing. 

Beginnen met affiliate marketing

Welke niche je ook kiest, in de meeste gevallen is er een affiliate partner te vinden die graag zaken met jou doet. Je kunt op jouw favoriete websites bijvoorbeeld zoeken naar “affiliate programma” in de footer van de website. Als je deze link kan vinden dan kan jij je aanmelden als affiliate van die website. 

 

Of je goedgekeurd wordt als affiliate is afhankelijk van de eisen van het bedrijf. Zo kijken de meeste bedrijven of jouw website af en volledig is en goed bij hun niche past. Na goedkeuring krijg je toegang tot promotiemateriaal en kan je persoonlijke links aanmaken waarmee je websitebezoekers naar de affiliate stuurt. 

affiliate marketing (1)

High-ticket affiliate

Als je op zoek bent naar affiliate programma’s waarbij je een hoge commissie kunt verdienen dan kan je het beste kijken naar marketing gerelateerde websites. Denk bijvoorbeeld aan Fiverr of Semrush. Dit zijn programma’s die populair zijn en hard groeien. De commissies kunnen oplopen tot maar liefst $200,00 per sale. Het enige wat jij hoeft te doen om de commissie te verdienen is promotie van de producten zonder de producten zelf aan te hoeven schaffen. 

Neem contact met ons op

Neem vandaag contact op als jij hulp nodig hebt met bijvoorbeeld SEO van jouw website. Marked helpt jou en jouw bedrijf graag met het versterken van jouw online aanwezigheid. 

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

Facebook Horizon Workrooms

Facebook Horizon Workrooms maakt vergaderen leuk

Voor veel mensen is thuiswerken normaal geworden. Facebook heeft om deze reden de komst van Facebook Horizon Workrooms bekend gemaakt. Het nieuws kwam vorige week uit en wij leggen je graag uit wat Facebook Horizon Workrooms precies is en wat je ermee kan.

lees verder →
B2B PR strategie

Zo maak je een effectieve B2B PR strategie​

B2B PR verschilt in wezen niet veel van B2C PR maar toch zijn er een aantal grote verschillen. In dit artikel vertellen wij je meer over de verschillen tussen B2B PR en B2C PR zodat jij een effectieve PR strategie kan ontwikkelen voor jouw onderneming.

lees verder →
seo audit

SEO audit voor een hogere score in Google

Met een SEO audit kun je binnen enkele minuten inzichtelijk maken waar de knelpunten in jouw website zitten, maar als je niet weet wat de gegevens in de audit betekenen dan is het lastig om er iets positiefs mee te doen. In dit artikel vertellen wij je wat er over het algemeen in een SEO audit te vinden is en hoe je het gebruikt om jouw website te verbeteren.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×