Android gebruikers anoniem voor adverteerders (eind 2021)

Android gebruikers anoniem voor adverteerders

Het is voor adverteerders straks niet meer zo eenvoudig om erachter te komen wie de gebruiker op jouw website of app is. Na Apple kondigt Google aan dat Android gebruikers zich vanaf eind 2021, begin 2022 kunnen anonimiseren voor adverteerders. Hoe dit precies zit en hoe android gebruikers anoniem voor adverteerders kunnen worden lees je in dit artikel. 

Android gebruikers anoniem voor adverteerders: hoe zit dat precies

Tegen het eind van 2021 voert Google strengere regels in voor app-bouwers, website-eigenaren en adverteerders. Deze aanscherping moet ervoor zorgen dat gebruikers hun privacy beter kunnen beschermen. Het moet er ook voor zorgen dat adverteerders niet meer zonder toestemming data kunnen verzamelen. In de praktijk zorgt dit ervoor dat de gebruiker minder gerichte advertenties ziet. Ook het persoonsprofiel van de gebruiker gaat er anders uitzien.

 

Het is voor Android gebruikers straks mogelijk om hun Advertising ID uit te zetten. Partijen die reclame informatie uitlezen zien hierdoor enkel nog nullen in plaats van een uniek tracking ID. Dit zorgt ervoor dat je niet meer kunt zien wie de gebruiker is. Het is momenteel mogelijk om een Advertising ID te resetten of te deactiveren maar het is nog niet mogelijk om deze te verbergen. Hier komt eind 2021 verandering in. 

mystery shopper

Waarom worden Android gebruikers anoniem voor adverteerders?

Googles besluit om Android gebruikers de mogelijkheid te geven om anoniem voor adverteerders te worden heeft alles te maken met veranderen privacy regelementen. Apple kondigde eerder dit jaar een update aan voor haar apparaten waardoor gebruikers van ios expliciet moesten aangeven of hun gegevens gebruikt mogen worden door adverteerders. 

 

Google kiest ervoor om een opt-out route te volgen voor het beschermen van de privacy van Android gebruikers. Waar Apple gebruikers expliciet moeten aangeven dat zij wel willen dat hun gegevens gebruikt worden voor advertenties, is het straks bij Android gebruikers de bedoeling dat zij het moeten aangeven wanneer zij dit niet willen. 

Hulp nodig met het maken van een marketingplan voor 2022?

Neem vandaag contact op en laat Marked jou helpen met het maken van een goed marketingplan waarmee je snel meer omzet kunt maken.  

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

het ideale klantprofiel

Het ideale klantprofiel: tips om het ideale klantprofiel te maken

Als ondernemer weet je dat tijd geld kost. Daarom is het verstandig om je te richten op een paar goede prospects die resultaat opleveren. Door je minder te focussen op veel matige saleskansen en je meer te focussen op het ideale klantprofiel is het mogelijk dat je al snel nieuwe kansen ziet. Kansen die je anders misschien had laten schieten. In dit artikel vertellen wij je alles over het ideale klantprofiel en hoe jij het ideale klantprofiel kunt gebruiken om meer omzet te genereren.

lees verder →
Google Analytics GA4

Google Analytics GA4: zo meet je nieuwe statistieken

Met Google Analytics 4, ofwel GA4, heb je eenvoudig toegang tot alle essentiële inzichten. Het brengt een nieuwe manier van statistieken meten en is meer gericht op het analyseren van gebeurtenissen en unieke stappen die gebruikers maken op een website. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van Google Analytics GA4 ten opzichte van Universal Analytics.

lees verder →
bedankingspagina's voor lead generation

Leads opvolgen: tips voor een goede bedankpagina

Nadat websitebezoekers een bepaalde actie hebben uitgevoerd, kun je mensen doorsturen naar een bedankpagina. Zoals bijvoorbeeld een inschrijving op een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper. Door mensen door te sturen naar een bedankpagina die speciaal voor hen ontworpen is, bouw je een stevige fundering voor een goede klantrelatie. In dit artikel laten wij je zien hoe je leads kunt opvolgen en geven wij tips voor het maken van een goede bedankpagina.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×