Google KELM vermindert vooroordelen en verbeterd feitelijke nauwkeurigheid

google kelm

Wanneer je een zoekwoord intoetst in de zoekbalk van Google dan wordt deze geïnterpreteerd door geavanceerde AI. Vervolgens krijg je zoekresultaten te zien die volgens de AI passen bij jouw zoekwoord of zin. Om ervoor te zorgen dat je de beste zoekresultaten te zien krijgt is AI constant bezig met verbeteren. Met de komst van Google KELM moeten zoekresultaten vrij worden gemaakt van vooroordelen en moet de feitelijke nauwkeurigheid beter worden. Wat KELM precies is lees je in dit artikel. 

Wat is Google KELM?

KELM lees je uitgeschreven als Knowledge-Enhanced Language Model Pre-training. Een aanvulling op bestaande modellen als BERT die in de basis zijn geschreven om de tekst op webpagina’s te verwerken. Hierdoor kan Google jouw webpagina’s vinden en tonen aan gebruikers wereldwijd. KELM zorgt ervoor dat betrouwbare, feitelijke inhoud wordt toegevoegd aan de pre-training van het taalmodel. Hierdoor moet de feitelijke nauwkeurigheid van wat jij op internet kunt vinden verbeteren en moeten vooroordelen in AI worden voorkomen. 

 

 

De onderzoekers van Google stelden voor kennisgrafieken te gebruiken om de feitelijke nauwkeurigheid te verbeteren, omdat ze een betrouwbare bron van feiten zijn. KELM is hierop gebaseerd. KELM staat momenteel nog in de kinderschoenen maar toont potentie om in de toekomst een grote rol te gaan spelen bij Google. Het is dan ook mogelijk dat KELM in de toekomst gebruikt gaat worden om websites te ranken. 

google kelm1

Wat betekend Google KELM voor mijn bedrijf?

Om er kort en krachtig over te zijn betekend de komst van Google KELM in de basis dat jij ervoor moet zorgen dat de content op jouw website niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook feitelijk correct. 

 

Zorg er daarom voor dat je bij het schrijven van nieuwe content bronnen gebruikt met een hoge geloofwaardigheid. Zoek bijvoorbeeld naar wetenschappelijke onderzoeken of casestudies die jij kunt gebruiken bij het schrijven van jouw blogartikelen. Pas alle SEO kennis die je hebt toe bij het maken van een artikel en schrijf het artikel rondom feiten om je goed voor te bereiden op de toekomst! 

Heb jij moeite met het schrijven van kwalitatieve blogartikelen?

Lukt het jou maar niet om een goed artikel te schrijven en heb je hulp nodig met het schrijven van kwalitatieve blogartikelen? Neem vandaag contact op en laat je helpen door de professionals van Marked. 

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

het ideale klantprofiel

Het ideale klantprofiel: tips om het ideale klantprofiel te maken

Als ondernemer weet je dat tijd geld kost. Daarom is het verstandig om je te richten op een paar goede prospects die resultaat opleveren. Door je minder te focussen op veel matige saleskansen en je meer te focussen op het ideale klantprofiel is het mogelijk dat je al snel nieuwe kansen ziet. Kansen die je anders misschien had laten schieten. In dit artikel vertellen wij je alles over het ideale klantprofiel en hoe jij het ideale klantprofiel kunt gebruiken om meer omzet te genereren.

lees verder →
Android gebruikers anoniem voor adverteerders

Android gebruikers anoniem voor adverteerders (eind 2021)

Het is voor adverteerders straks niet meer zo eenvoudig om erachter te komen wie de gebruiker op jouw website of app is. Na Apple kondigt Google aan dat Android gebruikers zich vanaf eind 2021, begin 2022 kunnen anonimiseren voor adverteerders. Hoe dit precies zit en hoe android gebruikers anoniem voor adverteerders kunnen worden lees je in dit artikel.

lees verder →
Google Analytics GA4

Google Analytics GA4: zo meet je nieuwe statistieken

Met Google Analytics 4, ofwel GA4, heb je eenvoudig toegang tot alle essentiële inzichten. Het brengt een nieuwe manier van statistieken meten en is meer gericht op het analyseren van gebeurtenissen en unieke stappen die gebruikers maken op een website. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van Google Analytics GA4 ten opzichte van Universal Analytics.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×