Irma-effect: dit is de invloed op de customer experience

Irma-effect

Het Irma-effect is niet ontstaan door Orkaan Irma, Toch heeft het mogelijk wel gevolgen voor de manier waarop ondernemers hun websites en content ontwerpen. De gebarentolk Irma Sluis die in het begin van de coronapandemie in Nederland veel op tv te zien was heeft het Irma-effect op gang gebracht. Wereldwijd kregen mensen ineens het besef dat een grote groep mensen behoefte heeft aan hulp bij het navigeren op een website. 

De invloed van het Irma-effect op de customer experience

Het is ineens pijnlijk duidelijk hoe onhandig de meeste websites zijn voor mensen die slechthorend of slechtziend zijn. Je kunt al een flinke impact maken door je video’s te voorzien van ondertiteling en de optie te bieden om geschreven artikelen voor te laten lezen. Zo maak je binnen enkele aanpassingen al grote impact op gebied van customer experience.  

 

Het Irma-effect is belangrijk om mee te nemen in het webdesign

Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen een beperking. Een grote doelgroep die je wellicht niet in gedachte had bij het ontwerpen van jouw website. Contentsquare heeft er keiharde cijfers aan vast geplakt. 

 

  • 1 op de 25 mensen is slechtziend of blind
  • één op de 12 mensen (voornamelijk mannen) is kleurenblind
  • 1 op de 10 mensen heeft dyslexie 

Je kunt je voorstellen dat het met deze beperkingen niet altijd makkelijk is om contact te maken. Bijvoorbeeld met een klantenservice, om online te bestellen of bijvoorbeeld een training te volgen. Door als webdesigner en SEO specialist te focussen op de behoeften van deze doelgroep maak je jouw website toegankelijker voor mensen met een beperking, Zo maak je ook meteen kans op een hoger conversieratio. 

Leer de doelgroep en hun beperkingen kennen

Door je in te lezen over hoe je mensen met een beperking kunt helpen om jouw website online beter te vinden of te gebruiken is het makkelijker om veranderingen aan te brengen die effect hebben. Steek tijd en energie in het leren kennen van de doelgroep. Pas de kennis die je hebt opgedaan toe in het design van de website. 

 

 

Naarmate de aandacht voor mensen met een beperking en hun zoekgedrag op internet vergroot, verschijnen er steeds meer tools die jou helpen om je website volledig customer friendly te maken. 

Start vandaag met het verbeteren van de customer experience

Neem vandaag contact op en laat Marked jou en jouw bedrijf helpen bij het verhogen van de customer experience. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld helpen met brainstormen over hoe jouw website vriendelijker kan worden voor mensen met een beperking en bouwen wij samen aan een wereld waarin iedereen gelijk is. 

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

seo audit

SEO audit voor een hogere score in Google

Met een SEO audit kun je binnen enkele minuten inzichtelijk maken waar de knelpunten in jouw website zitten, maar als je niet weet wat de gegevens in de audit betekenen dan is het lastig om er iets positiefs mee te doen. In dit artikel vertellen wij je wat er over het algemeen in een SEO audit te vinden is en hoe je het gebruikt om jouw website te verbeteren.

lees verder →
CRO

CRO: Conversion Rate Optimalisation uitgelegd

Er komt voldoende verkeer naar jouw website, de advertenties die je op social media en via Google hebt opgezet leveren goede resultaten op maar keiharde conversies laten op zich wachten. Het is tijd voor CRO! Conversion Rate Optimalisation zorgt ervoor dat je focus legt op de customer journey, waarna je deze kunt optimaliseren zodat er conversies binnenkomen. In dit artikel lees je meer over CRO en wat het precies is.

lees verder →
negatief persona

Negatief persona: wat is dat precies?

Om een goede marketingstrategie te maken moet je allereerst weten wie de perfecte klant is voor jouw bedrijf. Waar trek je jouw doelgroep mee aan en welke content hoort er bij deze doelgroep? Je kunt er daarom voor kiezen om een persoonsprofiel te maken van de ideale klant. Je kunt er ook voor kiezen om een negatief persona te maken van de klant die je absoluut niet wilt aantrekken. In dit artikel vertellen wij je waarom dat zo is.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×