Leads opvolgen: tips voor een goede bedankpagina

Nadat websitebezoekers een bepaalde actie hebben uitgevoerd, kun je mensen doorsturen naar een bedankpagina. Zoals bijvoorbeeld een inschrijving op een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper. Door mensen door te sturen naar een bedankpagina die speciaal voor hen ontworpen is, bouw je een stevige fundering voor een goede klantrelatie. In dit artikel laten wij je zien hoe je leads kunt opvolgen en geven wij tips voor het maken van een goede bedankpagina. 

Leads opvolgen: wat laat je zien op een bedankpagina

De bedankpagina bevat op zijn minst een leus als “bedankt voor je bestelling!” of een variant hierop. Begin met het bevestigen van de conversie door de websitebezoeker te bedanken. Laat de klant weten dat de aanvraag in goede orde is ontvangen. Op deze manier stel je jouw klant meteen gerust. 

 

 

Als jouw bedankpagina verder niets anders dan een bedankje toont, dan is de kans groot dat de websitebezoeker de pagina verlaat. Als ondernemer probeer je natuurlijk om te voorkomen dat websitebezoekers jouw website verlaten. Zorg er dus voor dat je bedankpagina is geoptimaliseerd voor jouw websitebezoekers. 

Leads opvolgen: tips voor het maken van de bedankpagina

Om er maar meteen in te duiken vind je hier de beste tips voor het maken van een goede bedankpagina. 

 

  • Maak de bedankpagina persoonlijk door bijvoorbeeld de naam van de klant te benoemen. Dit kun je vaak met een short-code instellen op jouw website en draagt bij aan het vertrouwen dat klanten in jou hebben. Door een naam te noemen bevestig je dat je de juiste gegevens hebt ontvangen. 
  • Vertel de bezoeker over de vervolgstappen. Door kort op de bedankpagina samen te vatten wat er nu gaat gebeuren zorg je ervoor dat het hele aankoopproces duidelijk is voor jouw klant. Benoem bijvoorbeeld de bezorgtijd of de reactietijd als iemand een vraag heeft ingestuurd. 
  • Mensen zijn gek op cadeautjes. Als je op de bedankpagina bijvoorbeeld een kortingscode aanbied in lijn met de bestelling, dan is de kans groot dat websitebezoekers zich extra gewaardeerd voelen. 
  • Gebruik de bedankpagina als volgknop voor je socials. Door je social iconen op de bedankpagina te tonen heb je kans dat je al snel meer volgers en fans op je social media kanalen verzamelt. 
  • Zorg ervoor dat de menubalk zichtbaar blijft. Als je een bedankpagina toont met geen menu of homeknop om terug te keren naar de website, dan is de kans groot dat de klant de website verlaat na het zien van de bedankpagina. Dit kun je eenvoudig voorkomen door de menubalk niet onzichtbaar te maken op dergelijke pagina’s. 
  • Toon extra content zoals blogs. Je kunt er ook voor kiezen om relevante informatie te tonen over de dienst of het product die zojuist is aangeschaft. Hierdoor bied je exclusieve informatie op een leuke manier wat mogelijk leid tot meer conversies.

Wil jij leren hoe je het beste leads kunt opvolgen?

Het opvolgen van leads is een belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie. Hierdoor bouw je een vaste klantenkring op waar je een band mee kunt opbouwen. Heb je hulp nodig bij het opvolgen van leads? Neem vandaag contact op en ga het avontuur met Marked aan! 

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

seo audit

SEO audit voor een hogere score in Google

Met een SEO audit kun je binnen enkele minuten inzichtelijk maken waar de knelpunten in jouw website zitten, maar als je niet weet wat de gegevens in de audit betekenen dan is het lastig om er iets positiefs mee te doen. In dit artikel vertellen wij je wat er over het algemeen in een SEO audit te vinden is en hoe je het gebruikt om jouw website te verbeteren.

lees verder →
CRO

CRO: Conversion Rate Optimalisation uitgelegd

Er komt voldoende verkeer naar jouw website, de advertenties die je op social media en via Google hebt opgezet leveren goede resultaten op maar keiharde conversies laten op zich wachten. Het is tijd voor CRO! Conversion Rate Optimalisation zorgt ervoor dat je focus legt op de customer journey, waarna je deze kunt optimaliseren zodat er conversies binnenkomen. In dit artikel lees je meer over CRO en wat het precies is.

lees verder →
negatief persona

Negatief persona: wat is dat precies?

Om een goede marketingstrategie te maken moet je allereerst weten wie de perfecte klant is voor jouw bedrijf. Waar trek je jouw doelgroep mee aan en welke content hoort er bij deze doelgroep? Je kunt er daarom voor kiezen om een persoonsprofiel te maken van de ideale klant. Je kunt er ook voor kiezen om een negatief persona te maken van de klant die je absoluut niet wilt aantrekken. In dit artikel vertellen wij je waarom dat zo is.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×