June 30, 2021

Linkbuilding tips om hoger te scoren in Google

Content

Het is geen geheim meer dat backlinks ontzettend belangrijk zijn bij het verdienen van een hogere score in Google. Door backlinks te verzamelen vanaf websites met een hoge autoriteitsscore zal je al snel meer verkeer naar jouw website trekken. Om je te helpen vind je in dit artikel 5 linkbuilding tips om hoger te scoren in Google.

Tip 1: Maak laagdrempelige basislinks

Als je net begint met linkbuilden dan is het waarschijnlijk even zoeken wat werkt in jouw niche. Start met simpele basislinks zoals bijvoorbeeld een vermelding in een bedrijvengids, vermeldingen naar jouw website vanaf social media kanalen en vermeldingen op startpagina’s.

Je kunt er ook voor kiezen om onder andere blogartikelen te reageren en hierin jouw links te vermelden. Tot slot kun je voor een linkruil gaan maar kijk hier wel mee uit. Zorg ervoor dat de links logisch zijn zodat je hiervoor geen penalty ontvangt van Google. De verwijzingen moeten dus écht iets met elkaar te maken hebben.

Tip 2: Vraag om een verwijzing

Het ligt enorm voor de hand maar de meeste ondernemers doen het niet. Vraag om een link! Heb je bijvoorbeeld een artikel geschreven dat relevant is voor bepaalde websites, stel ze dan op de hoogte van het artikel. Hoe vaker je dit doet, hoe hoger de kans is dat één van de websites die je benaderd een verwijzing naar jouw website toevoegt.

Links vanaf social media kanalen zijn ook backlinks. Vraag familie en vrienden om jouw website te delen met hun vriendengroep en benader bijvoorbeeld de lokale omroep wanneer je een nieuw product of een waardevolle dienst in de aanbieding hebt. Misschien ontvang je op deze manier waardevolle backlinks.

Tip 3: De content op je website hergebruiken

Dit is dan weer een tip die totaal niet voor de hand ligt omdat het hergebruiken van artikelen voor kannibalisatie kan leiden. Het is daarom niet de bedoeling dat je artikelen dubbel plaatst. Met hergebruiken bedoelen wij dat het slim is om bestaande content in een nieuw jasje te hijsen.

Zo kun je een geschreven artikel bijvoorbeeld omzetten naar een video voor YouTube met een link naar jouw website. Je kunt ook een infographic maken en deze delen op verschillen infographic sites. Tot slot kun je een presentatie delen via SlideShare. Wederom is het de bedoeling dat je alle content voorziet van een link naar jouw website.

Tip 4: Syndicaten

Door te syndicaten publiceer je content op andere websites om jouw zichtbaarheid te vergroten en vooral meer links naar jouw website te bouwen. Kijk hier wederom mee uit want wanneer je een door jouw geschreven artikel wilt laten ranken dan wil je dit waarschijnlijk op je eigen website.

Zorg er daarom voor dat er geen dubbele content wordt geplaatst. Google zal de pagina met de meest relevante informatie namelijk tonen aan gebruikers. Syndicaten kan er echter wel voor zorgen dat je waardevolle backlinks ontvangt wanneer je door jou geschreven artikelen doorverkoopt aan websites met een hoge autoriteitsscore. Wederom geld dat er wel een vermelding naar jouw website in het artikel moet staan.

Tip 5: Plaats links overal

Deel links naar je website dus op alle websites die jij zelf beheert, plaats een vermelding op al je social media kanalen, zet je websitelink in de handtekening van je e-mails en probeer een vermelding te verdienen op andere websites.

Hulp nodig met een sterke linkbuilding strategie?

Neem contact op en laat Marked jou en je bedrijf helpen met hoger scoren in Google door sterke linkbuilding.

Discover more

May 16, 2023

Hoe houd je de marketingstrategie van je bedrijf up-to-date?

Ontdek hoe je de marketingstrategie van je bedrijf up-to-date kan houden in een voortdurend veranderend landschap.

Read more ->
May 16, 2023

Vergroot je revenue met sales & marketing alignment

Ontdek waarom sales & marketing alignment essentieel is voor het vergroten van je revenue.

Read more ->
March 31, 2023

De meest voorkomende B2B marketing challenges

Ontdek in deze blog de meest voorkomende B2B marketing challenges en best practises om deze te overwinnen.

Read more ->