April 1, 2021

Frauduleuze kliks op Google Ads? Dit kan je er aan doen!

Advertising

Er is niets vervelender dan frauduleuze kliks op je Google Ads, zeker wanneer je je uiterste best doet om te scoren in Google. Wanneer advertentiekosten ver boven de prognose liggen dan is de kans groot dat je slachtoffer bent geworden van kunstmatige klikken. Hierdoor kunnen de kosten steeds hoger worden terwijl er geen leads uit de advertenties vloeien. Heb je last van frauduleuze kliks op Google Ads? Dit kan je eraan doen!

Waar komen frauduleuze kliks op Google Ads vandaan?

In de meeste gevallen zijn frauduleuze kliks afkomstig van concurrenten of webmasters die gericht op jouw PPC-advertenties klikken om de kosten omhoog te drijven. Wanneer concurrenten of webmasters niet achter de frauduleuze klikken zitten dan is het mogelijk dat er mensen zijn die op een betaalde advertentie klikken en een paar dagen later wederom op de advertentie klikken. Tot slot bestaan er fraude ringen. Dit zijn grote groepen mensen die in grote getallen op PPC-advertenties klikken. Hier kan binnen relatief korte tijd veel geld mee opgehaald worden.

IP-adressen blokkeren

Wanneer iemand op een PPC-advertentie klikt dan laat deze persoon een IP-adres achter. Wanneer je merkt dat er IP-adressen zijn die regelmatig geregistreerd worden dan kun je door een webmaster laten beoordelen of het slim is het IP-adres van deze bezoeker te blokkeren. Doe dit enkel wanneer een bezoeker op korte termijn vaker terugkomt en er duidelijke signalen zijn dat het om frauduleuze klikken gaat. Je wil echte bezoekers namelijk niet zomaar blokkeren.

Wanneer je het IP-adres hebt gecontroleerd dan kun je het IP-adres blokkeren via de Google Ads manager. Zo doe je dat:

  • Klik op de advertentie waar je frauduleuze klikken op ontvangt;
  • Klik op “Geavanceerde instellingen”;
  • Kies voor de tool: IP Exclusions link;
  • Klik op “wijzigen/edit”;
  • Typ het frauduleuze IP-adres in of kopieer deze naar het schrijfvlak;
  • Sla de wijzigingen op.

Om grote aanvallen te herkennen kun je gebruik maken van software die frauduleuze IP-adressen opsporen en rapporteren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij TrafficGuard.

Frauduleuze kliks voorkomen

De snelste manier om frauduleuze klikken te herkennen is door de CPC (cost per click) goed te monitoren. Wanneer het resultaat dat de advertentie moet opleveren niet in verhouding staat met het resultaat dan is het slim om IP-adressen te monitoren. Helemaal voorkomen lukt niet maar dit kun je doen om ervoor te zorgen dat je frauduleuze klikken zo goed mogelijk voorkomt:

  1. Stap over naar advertenties op social kanalen. Zo kun je een advertentie aan een specifieke groep mensen tonen waardoor frauduleuze klikken minder voor de hand liggend zijn;
  2. Zorg ervoor dat je frauduleuze IP-adressen via de Google Ads manager uitsluit;
  3. Zet retargeting campagnes op;
  4. Pas de targeting van je advertenties aan op basis van de doelgroep die je wilt bereiken.

Hulp nodig met het verminderen van frauduleuze klikken op Google Ads?

Om ervoor te zorgen dat jij het beste resultaat uit je advertenties kunt halen, helpt Marked jou en jouw bedrijf graag met het verminderen van frauduleuze klikken op Google Ads. Neem vandaag contact op en daag ons uit het beste uit jouw advertenties te halen!

Discover more

May 16, 2023

Hoe houd je de marketingstrategie van je bedrijf up-to-date?

Ontdek hoe je de marketingstrategie van je bedrijf up-to-date kan houden in een voortdurend veranderend landschap.

Read more ->
May 16, 2023

Vergroot je revenue met sales & marketing alignment

Ontdek waarom sales & marketing alignment essentieel is voor het vergroten van je revenue.

Read more ->
March 31, 2023

De meest voorkomende B2B marketing challenges

Ontdek in deze blog de meest voorkomende B2B marketing challenges en best practises om deze te overwinnen.

Read more ->