Frauduleuze kliks op Google Ads? Dit kan je er aan doen!

heatmap analyses met hotjar

Er is niets vervelender dan frauduleuze kliks op je Google Ads, zeker wanneer je je uiterste best doet om te scoren in Google. Wanneer advertentiekosten ver boven de prognose liggen dan is de kans groot dat je slachtoffer bent geworden van kunstmatige klikken. Hierdoor kunnen de kosten steeds hoger worden terwijl er geen leads uit de advertenties vloeien. Heb je last van frauduleuze kliks op Google Ads? Dit kan je er aan doen! 

Waar komen frauduleuze kliks op Google Ads vandaan?

In de meeste gevallen zijn frauduleuze kliks afkomstig van concurrenten of webmasters die gericht op jouw PPC advertenties klikken om de kosten omhoog te drijven. Wanneer concurrenten of webmasters niet achter de frauduleuze klikken zitten dan is het mogelijk dat er mensen zijn die op een betaalde advertentie klikken en een paar dagen later wederom op de advertentie klikken. Tot slot bestaan er fraude ringen. Dit zijn grote groepen mensen die in grote getallen op PPC advertenties klikken. Hier kan binnen relatief korte tijd veel geld mee opgehaald worden. 

Frauduleuze klikken tegengaan door IP adressen te blokkeren

Wanneer iemand op een PPC advertentie klikt dan laat deze persoon een IP-adres achter. Wanneer je merkt dat er IP-adressen zijn die regelmatig geregistreerd worden dan kun je door een web master laten beoordelen of het slim is het IP-adres van deze bezoeker te blokkeren. Doe dit enkel wanneer een bezoeker op korte termijn vaker terugkomt en er duidelijke signalen zijn dat het om frauduleuze klikken gaat. Je wilt echte bezoekers namelijk niet zomaar blokkeren. 

 

Wanneer je het IP-adres hebt gecontroleerd dan kun je het IP-adres blokkeren via de Google Ads manager. Zo doe je dat: 

 

  • Klik op de advertentie waar je frauduleuze klikken op ontvangt 
  • Klik op “Geavanceerde instellingen”
  • Kies voor de tool: IP Exclusions link
  • Klik op “wijzigen/edit”
  • Typ het frauduleuze IP-adres in of kopieer deze naar het schrijfvlak 
  • Sla de wijzigingen op
Om grote aanvallen te herkennen kun je gebruik maken van software die frauduleuze IP-adressen opsporen en rapporteren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij TrafficGuard

Frauduleuze kliks op Google Ads voorkomen

De snelste manier om frauduleuze klikken te herkennen is door de kosten per klik goed te monitoren. Wanneer het resultaat dat de advertentie moet opleveren niet in verhouding staat met het resultaat dan is het slim om IP-adressen te monitoren. Helemaal voorkomen lukt niet maar dit kun je doen om ervoor te zorgen dat je frauduleuze klikken zo goed mogelijk voorkomt. 

 

  1. Stap over naar advertenties op social kanalen. Zo kun je een advertentie aan een specifieke groep mensen tonen waardoor frauduleuze klikken minder voor de hand liggend zijn. 
  2. Zorg ervoor dat je frauduleuze IP-adressen via de Google Ads manager uitsluit. 
  3.  Zet retargeting campagnes op. Lees hier meer over wat remarketing campagnes zijn. 
  4. Pas de targeting van je advertenties aan op basis van de doelgroep die je wilt bereiken. 
google ads fraude voorkomen om te scoren

Hulp nodig met het verminderen van frauduleuze klikken op Google Ads?

Om ervoor te zorgen dat jij het beste resultaat uit je advertenties kunt halen, helpt Marked jou en jouw bedrijf graag met het verminderen van frauduleuze klikken op Google Ads. Neem vandaag contact op en daag ons uit het beste uit jouw advertenties te halen! 

Klaar om de volgende stap te nemen?

Bekijk ook deze posts.

het ideale klantprofiel

Het ideale klantprofiel: tips om het ideale klantprofiel te maken

Als ondernemer weet je dat tijd geld kost. Daarom is het verstandig om je te richten op een paar goede prospects die resultaat opleveren. Door je minder te focussen op veel matige saleskansen en je meer te focussen op het ideale klantprofiel is het mogelijk dat je al snel nieuwe kansen ziet. Kansen die je anders misschien had laten schieten. In dit artikel vertellen wij je alles over het ideale klantprofiel en hoe jij het ideale klantprofiel kunt gebruiken om meer omzet te genereren.

lees verder →
Android gebruikers anoniem voor adverteerders

Android gebruikers anoniem voor adverteerders (eind 2021)

Het is voor adverteerders straks niet meer zo eenvoudig om erachter te komen wie de gebruiker op jouw website of app is. Na Apple kondigt Google aan dat Android gebruikers zich vanaf eind 2021, begin 2022 kunnen anonimiseren voor adverteerders. Hoe dit precies zit en hoe android gebruikers anoniem voor adverteerders kunnen worden lees je in dit artikel.

lees verder →
Google Analytics GA4

Google Analytics GA4: zo meet je nieuwe statistieken

Met Google Analytics 4, ofwel GA4, heb je eenvoudig toegang tot alle essentiële inzichten. Het brengt een nieuwe manier van statistieken meten en is meer gericht op het analyseren van gebeurtenissen en unieke stappen die gebruikers maken op een website. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van Google Analytics GA4 ten opzichte van Universal Analytics.

lees verder →
dsfqdq

Schrijf je vandaag in - Beperkt aantal plaatsen

genereer meer kwalitatieve leads in de vastgoedsector

×